TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Huszonhét évet kapott GSP drogbáró barátja

2014.08.25. 08:39 td_interim

7744275-750x340-1404135538.jpg

Jimmy Cournoyer, a montréali „Fűkirály” ügyében augusztus 20-án mondott ítéletet a brooklyni szövetségi bíróság. Georges St-Pierre jóbarátja – akinek védelmében a UFC-legenda saját hírnevét sem kímélve levélben szólalt fel – viszonylag olcsón megúszta, tekintve, hogy a minimálisan kiszabható büntetés 20 év lett volna. GSP levelével a minimális idő megítélése mellett azért is kampányolt, hogy engedélyezzék Cournoyernek, hogy Kanadában tölthesse le a büntetést, közel a családjához. Egyelőre ez utóbbi sem valósul meg.

Cournoyert legkorábban 7 év múlva lehetne feltételesen szabadlábra helyezni, ha Kanadában kezdhetné meg ítélete letöltését. Ezt azonban elutasították: az USÁ-ban kell börtönbe vonulnia, határon túli intézménybe való áthelyezéséért legkorábban kilenc év múlva folyamodhat.

pot21n-1-web.jpg

GSP júniusi, bírósághoz címzett levelében Cournoyert „hűséges barátnak” és „pozitív embernek” nevezte, aki „olyan, mintha a testvére lenne.” Sorait a sajtó azonnal felkapta, azok óriási felzúdulást keltettek, és az MMA-sztár magyarázkodásra kényszerült. A twitterére posztolt nyílt levelében már arról írt, hogy Cournoyer alvilági ügyeiről csak akkor szerzett tudomást, amikor a drogbárót előállították, hogy megdöbbentette az eset, és hogy nem vitatja el a büntetés jogosságát. Ugyanakkor hisz a hűségben és a megbocsátásban, és amikor Cournoyer kijön a börtönből, ott lesz mellette, és segít neki újrakezdeni életét egy jobb úton.

Cournoyer 1998 és 2012 között 1 milliárd dollár értékben csempészett drogokat és fegyvereket az USÁ-ba, a montréali és a new yorki maffiával, a Pokol Angyalaival, valamint a mexikói Sinaloa drogkartellel együttműködve. A new yorki Daily News beszámolója szerint az egyik ügyész a tárgyaláson azt állította, hogy Cournoyer egy társával még pár órával az ítélethirdetés előtt is egy drogüzlet nyélbe ütésén munkálkodott.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr316626763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Theg 2014.08.25. 16:09:27

Az 1 billió dollár kicsit szemet szúrt.
2 lehetőséget látok:
1: A srác akkora mágus, hogy a magyar GDP tízszeresét átcsempészte a határon, drog és fegyverek formájában.
2: A cikk fordítója nincs tisztában azzal, hogy a billion angolul milliárdot, nem pedig billiót jelent.

td_interim 2014.08.25. 17:57:31

@Theg: a második eset állt fenn, kösz a jelzést, javítottam!
süti beállítások módosítása