TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Alexander Gustafsson szerint neki kellene küzdenie az övért

2014.08.18. 09:15 td_Emree

gustaffson.jpg

Az UFC háza táján mostanában minden a Jon Jones-Daniel Cormier félnehézsúlyú címmeccsről szólt. Egészen addig, amíg a napokban Jones be nem jelentette, hogy térdsérülése miatt nem tudja vállalni a mérkőzést, lett is nagy sóhajtozás és anyázás. Azonban a félnehézsúlyú címmérkőzés körüli mizéria jóval régebben kezdődött és a szereplői is mások voltak. Eredetileg Alexander Gustafsson szállt volna ketrecbe, Jones ellen, de egy térdsérülés miatt korábban le kellett mondania a meccset.

Gustafsson és Jones már találkoztak korábban, egészen pontosan 2013. szeptember 21-én az UFC 165. gáláján Kanadában, Torontó csodás városában. Egy örökké emlékezetes meccsen Guszti, olyat tett, amit előtte még senki: megmutatta, hogy a regnáló bajnok is ember. Az ötmenetes háborút ugyan Jones nyerte, de elég véleményesre sikeredett a pontozás. Mindenesetre kettejük összecsapása elnyerte az Év küzdelme díjat – Fight of the Year – 2013-ban. Ha még nem tetted, sürgősen nézed meg!

jonesgus_original.jpg

A küzdőfelek az első meccsük után

Az események, pedig csak pörögtek tovább, Guszti idén márciusban kiütötte Jimi Manuwat, Jones, pedig megvédte címét Glover Teixeira ellen áprilisban, így elhárult minden akadály az újabb összecsapás elől. Sajnos, azonban a sors közbeszólt. Gustafsson lesérült és a helyére beugrott Daniel Cormier. Szinte azonnal meg is indult a kóstolgatás, ami egy „kellemes” sajtótájékoztatóban csúcsosodott ki.

És, hogy az élet ne legyen egyszerű, a héten robbant a bomba, Jon Jones lesérült, ugrott a címmeccs. Az eredeti szereplők Jones és Cormier is kés alá fekszik, a mérkőzést, pedig 2015. január 3-ára halasztják, de itt Jon Jones nem Alexander Gustafssonnal, hanem Daniel Cormierrel fog megküzdeni.

Durván kavarják az excrementumot, az egyszer biztos. Mindenki saját vérmérsékletétől függően eldöntheti mennyire fair a fenti felállás. Lehet egyet érteni, egyet nem érteni. Az, azonban biztos, hogy Guszti nem kicsit lett ideges és ennek hangot is adott, és nem kímélte az UFC vezetőségét sem. Többek közt azzal vádolja az UFC-t, hogy bohócokkal akarja eladatni a mérkőzéseit - finom utalás a Jones-Cormier botrányba fulladt sajtótájékoztatóra. Alexander menedzsere, Manos Terzitane az alábbi szavakkal kommentálta az eseményeket au UFC Todaynek:

„Mindent meg fog tenni, amit tud, hogy ne lépjenek át rajta – Gustafsson. Nem fog semmilyen küzdelmet elvállalni addig, amíg újra nem küzdhet a címért Jones ellen.”

A válasszal Daniel Comier sem volt adós. DC egyáltalán nem szeretne félreállni és átadni a helyét, sőt mivel akkora az érdeklődés a Jones-Cormier bunyóra, ezért szerinte az UFC illetékesei sem fogják meggondolni magukat az ügyben. Cormier tudhat valamit, mert eddig valóban nem gondolták meg magukat.

Az UFC elnöke Dana White már korábban kijelentette, hogy szerinte nem túl okos dolog várni a címmérkőzésre, Guszti számára pedig előirányzott egy esetleges meccset Rumble Johnson ellen. A dolgok jelenlegi állása szerint 2015. január 3-án az UFC 182 során Jon Jones ismét ketrecbe száll, hogy megvédje félnehézsúlyú világbajnoki övét Daniel Cormier ellen. Addig viszont sok víz lefolyik a Dunán, és történhetnek érdekes dolgok.

Személy szerint én mindkét kihívó érveit megértem, azonban személyes elfogultságom okán egyikük felé inkább húzok. Mázli, hogy nem nekem kell döntenem a kérdésben. Ti mit gondoltok, ki érdemelné meg jobban a meccset, Cormier vagy Gustafsson? Nem lenne király, ha először egymás ellen döntenék el, hogy ki érdemesebb az elsőszámú kihívói pozícióra?

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr856604519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása