TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Metamoris 4: Sonnen helytállt, de kikapott Galvao ellen

2014.08.10. 13:58 td_axl

metamoris4.jpg

Hajnalban jött a Metamoris 4, mely a rendezvénysorozat történetének egyik legkomolyabb cardjával bírt, a hype pedig adott volt Chael Sonnen és a NSAC cirkusza miatt. Végül Sonnen ügyvédje elrendezte a töketlenkedőket, Andre Galvao pedig megkaphatta a főmeccsen Chaelt, így egy újabb brazil oltár állt készen az amerikai gengszter faláldozására, mert szakrális szempontból még mindig jól eladható ez a történet az USA-ban, na meg Dél-Amerikában.

A birkózás és jiu jitsu találkozása a főmeccsen a nagy nevek mellett a stílusok egymás elleni harcának tökéletes megfeleltetése is volt. Sonnen masszív underdogként érkezett a meccsre, ennek ellenére tisztes helytállást tanúsított. Két perccel a mérkőzés megkezdését követően felnyílt a jobb szemöldöke, mely miatt állt a küzdelem, majd Sonnen többnyire Galvao guardjában próbálta tartani a top pozíciót, védeni a brazil klasszis szub-kísérleteit. Kilens perc környékén Sonnen védett egy földre vitelt, de ezzel feladta hátát, melyet Galvao elfoglalva a végkifejlet kibontakozóban volt. A testkulcs zárt, aki keres, az talál alapon André behúzta a hátsó fojtást, megnyerve ezzel a küzdelmet. 

A vereség ellenére Sonnen marketing profizmusát csillogtatva a következő monológgal búcsúzott:

Teszteltek, zöld lámpát kaptam, alkalmaztak, aztán kirúgtak, a sárba tiportak, de még mindig én vagyok a legkeményebb ember a vidéken. 

Ezzel Sonnen nyitva is hagyta az ajtót további MMA, vagy grappling meccsek irányában. Hogy az idill ne legyen teljes, Renato Laranja látványosan elutasította Sonnen kézfogási szándékát, hogy legyen erről is egy gif az örökkévalóságnak.

A főmérkőzés előtt rendezték meg a szervezet első nehézsúlyú címmérkőzését a korábbi UFC nehézsúlyú bajnok Josh "War Master" Barnett és többszörös ADCC győztes Dean Lister között. Barnett a régi időket idézve amolyan Dan Severn féle fecskében jött küzdeni, aminek zavarba ejtő mivoltát eltakarhatta volna a bajnoki öv, csak mint olyat, nem kapott a végső nyertes. 

Lister nyomban guardba húzta Josht, aki négy perc után side controlba tudott menni, amit fenn is tudott tartani a break-ig. Barnett Lister hátára került, majd side control jött ismét és észak-dél pozíció. Ekkor Barnett egy szoros kimurára fogott, de nem tudta behúzni. Lister leginkább védekezésre rendezkedett be Barnett dominanciájával szemben, már majdnem lejárt a 20 perces időkeret, mikor Barnett egy neck crank szubbal elkapta Listert, ezzel pedig a Metamoris nehézsúlyú bajnoka lett. 

A meglepetés meccsként beharangozott bunyót Baret Yoshida és Jeff Glover hozták, akik mindenkit valóban meglepve a kommentátori állásból léptek a küzdőtérre, és 20 perc bunyó után a szabályok értelmében döntetlenre végeztek. 

Ahogy Vinny Magalhaes és Keenan Cornelius is döntetlent hoztak össze 20 perc után. Vinny felkészülését testközelből követhette végig Kertész Máté és Bódis Gergely a Syndicate MMA csapatánál. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr226592171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása