TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Látogatóban a Budapest Top Team-nél

2014.07.29. 09:48 td_titusz

Talán emlékeztek még rá, hogy júniusban az Unio Sport Mma Academy-nél jártam, és egy kis minidokut csináltunk Furkó Laciról. Anno abban a tudatban váltunk el, hogy amint megvan az új terem, akkor ismételten találkozunk. Nem kellett sokat várnom, rövid idő alatt el is érkezett ez a pillanat, amit mi sem jelezhet jobban, hogy egy névváltáson is átesett a csapat: mostantól Budapest Top Team néven fognak szerepelni a hazai és nemzetközi MMA gálákon. Ennek kapcsán Peszlen „Rendes” Ferenccel és Idei Lászlóval ültem össze beszélgetni, illetve készítettünk egy kis HL videót ízelítőül, de ne szaladjunk ennyire előre, először térjünk rá az „interjúra”:

td.jpg

TOTALDAMAGE (TD): Sziasztok! Múltkor Laciról beszélgettünk, most itt az idő, hogy a klubotokról mondjátok el gondolataitokat. Mik a terveitek, célotok?

Budapest Top Team (BTT): Üdvözlünk Minden Kedves Olvasót! A nevünk immáron Budapest Top Team. A névváltoztatásra azért volt szükség, mert fel szeretnénk hívni a figyelmet arra a radikális minőség különbségre, amit prezentálni szeretnénk a magyar porondon. Terveink pedig meg vannak: Mi szeretnénk lenni azok, akik felreptetik az "első fecskét, aki nyarat csinál". Tehát az első olyan magyarhHarcost mi szállítanánk valamelyik komoly MMA szervezethez, aki magyarként akár itthonról tud valós eredményt elérni, ha kell külföldön, ha kell itthon. Mindezt olyan harcosokkal szemben, akiket a szó nemes értelmében lehet, és kell is ellenfélként kezelni. Persze ez számukra is igaz lesz. Legalábbis jobban kell tegyék,vagy jön idő előtt a Repülősó!

TD: Látom jól átgondolt, magasztos célokat tűztetek ki magatok elé. Mit gondoltok arról, hogy mi fog titeket előre vinni, szakmailag mi lehet a siker kulcsa?

BTT: Úgy gondolom a lojalitás, köztünk, edzők között és a versenyzőink felé ugyanúgy. Mi senkit nem fogunk vágóhídra vinni, gondolok itt az olyan küzdelemre, ahol életkorra, fizikai és harci tapasztalat / tapasztalatlanság miatt egyenlőtlen küzdelem esélyei alakulhatnak ki. Abból senki nem tanul, és senki nem fejlődik. Elő lehet venni ezeket a sablonos dumákat, hogy de minden küzdelemből tanulni lehet. Ezeket a macska-egér harcokat otthon meg kell harcolni, és élni edzőtermi körülmények között. Valamilyen szinten az MMA és a bunyó egy show műsor! Két felkészült harcos bunyóját sokkal szívesebben megnézi a közönség, mint két „szerencsétlen” csapkodását. Még abban az esetben is jobb szájízzel megy haza a közönség, ha nem éppen az Ő kedvencük nyert egy nemes csatában, ahol mind a két bunyós jeleit adta annak, hogy megfelelően felkészült a másik harcosra. Mi minden felkészülést ebben a szellemben végzünk, és ha egy nézőt megkérdezel, hogy milyen volt egy olyan gála, ahol mi szerepeltünk, nos.. Ránk mindig szoktak emlékezni :D

Valamint úgy érzem, hogy az edző stáb is, ami jelen esetben Idei Laci barátom, és én, mindig a maximumra törekszünk, hogy kihozzuk a legjobbat a srácokból.

TD: Ezért is vagytok ketten, mint edzők?

BTT: Teljes mértékben azt gondolom, hogy az MMA az egy túl összetett sportág ahhoz, hogy egy ember, mint "Head Coach" átlássa abban a mélységben, mint amit egy top sportoló felkészítése megkövetel. Foglalkozni kell az állóharc részével ugyanúgy, mint a földre vitelekkel és a földharccal. Amit nagy hibaként látok az az, amikor benyögik a "szakértők " azt a szöveget, hogy az MMA milyen sportágakat foglal magában és elkezdik sorolni: A boksz, a Thai Boksz, a birkózás és a BJJ. Ez így ebben a formában nem helyes. Az MMA állóharcára nem szabad szegmenseiben tekinteni, hanem csak egy egészként. Ha más indokot nem is szeretnék felsorolni akkor maga az MMA-s kesztyű vastagsága miatt a fókuszpont teljesen máshova esik egy jól tömött 10 unciás bokszkesztyűben, mint egy MMA-s meccskesztyűben. Az állóharcot egyben kell elsősorban gyakorolni úgy, hogy bele kell számolni a földre vitel lehetőségét, ami ugye egy klasszikus thai box edzésen elképzelhetetlen. Nem mondhatsz ilyet hogy "ne rúgd ezt vagy azt, mert én akkor levinnélek földre!" De ezt mind a 4 alkotó elemére rá lehetne húzni. A BJJ sem teljes Ground and Pound nélkül. Kiegészítő edzésnek persze minden jó és kell is, de négy sportágat külön gyakorolni, hogy aztán egy ötödikben versenyezzél hát nem tudom... szerintünk nem ez az irányvonal.

TD: Érdekes és elgondolkodtató az, amit felvázoltál. Most, hogy az edzői filozófiátokat elmondtátok, kérlek, meséljetek Magatokról, mint edzőkről!

BTT: Kezdeném Barátommal és Kollégámma, Idei Lászlóval:

Laci Versenyzőként és edzőkét is brillírozott már számtalanszor. Többszörös birkózó és grappling bajnok, egy igazi birkózó dinasztia sarja. Szinte az anyatejjel szívta magába az egész sportágat: Több világbajnok van a legyőzöttjei tarsolyában (!!!), és több MMA-s élsportolónak okozott kellemetlen pillanatokat a hazai és a nemzetközi mezőnyből is, mint edzőpartner. Tanítványai között Combat Grappling Bajnok, Thai Box Bajnok és Kempo Világbajnok is akad. Úgy gondolom, hogy a személye már egyfajta garancia a sikerre!

TD: Akkor most Te jössz, magadat hogyan mutatnád be?

Hm, figyi körülbelül sehogy. Nézze meg a videót az edzésről mindenki, jöjjön le ide a Sunrise Crossfight Arénába, beszélgessen el velem, és Laci barátommal, és döntse el az Érdeklődő, hogy értek-e ahhoz, amiről beszélek?! Itt minden körülmény adott a világszínvonalú edzésmunkához. A sportág specifikus erő és képesség fejlesztés minden számunkra szükséges eszköze, az Arm Cycle-n át a forró termes yoga szobáig a rendelkezésünkre áll! Hozzátenném, hogy a yoga szobát külön a mi kérésünkre épített a kedves vezetőség. Ezúton is köszönünk nekik, és üzenjük, hogy azon leszünk, hogy rászolgáljunk a belénk vetett bizalmukra! Meg nem utolsó sorban saját rendezésű gálákban gondolkodunk, ahol aztán tényleg meg tudjuk mutatni mitől a nevünk: Budapest Top Team!

TD: Zárásként mit mondanátok a lehetséges érdeklődőknek?

BTT: Minden érdeklődőt szeretettel várunk, akit az MMA csak szegmenseiben érdekel, esetleg olyan versenyző, illetve hobbista, aki csak bizonyos dolgokban szeretne fejődni: klasszikus birkózás, illetve grappling Laci részéről, vagy kéz-lábtechnika illetve „kézláb” egyben, azok is jelentkezhetnek nyugodt szívvel! Mi mindenre nyitottak vagyunk és rajtunk nem fog múlni semmi.

A cikk zárásaként kérlek tekintsétek meg a Budapest Top Team edzés highlight videóját, és ha megtetszett amit láttatok, irány a terem!

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr966554835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása