TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Drogbáróval barátkozik Georges St-Pierre

2014.06.30. 13:21 td_interim

 

Ez nem egy új akciófilm beharangozója, hanem a valóság. GSP, miközben intenzív izomépítéssel készül a UFC-be való visszatérésre, az MMA-n kívüli teljesítményével is felhívta magára a figyelmet. Levelet írt egyik legjobb barátja védelmében. Hogy ez miért érdekes? Mert a kérdéses barát egy bebörtönzött drogbáró, aki az ítélethirdetésre vár.

 

gsp_3.jpg

 

Jimmy Cournoyer, a montréali „Fűkirály” jelenleg az USA-ban várja ítéletének kihirdetését, miután marihuána-csempészet vádjával letartóztatták. Cournoyert New Yorkban fogták el, ahol celebkörökben mozgott, és GSP mellett Leonardo DiCaprióval is haverkodott. St-Pierre-rel 2009-ben, egy étteremben találkoztak, később együtt utaztak Ibizára, és más egzotikus helyekre. Cournoyert tavaly csukták le, GSP azóta kétszer is meglátogatta őt a brooklyni börtönben. St-Pierre bíróknak címzett levele a minimális kiszabható ítéletért kampányol, Cournoyer bűneivel szemben a pozitív tulajdonságait kidomborítva. Részleteket belőle a Montreal Gazette közölt.

 

Georges St-Pierre vagyok, a UFC világbajnoka. Ezt a levelet jó barátom, Jimmy Cournoyer védelmében írom.

 

Jimmy olyan nekem, mintha a testvérem lenne. Fantasztikus időket éltünk át együtt: utazgattunk, edzettünk, éttermekbe és klubokba jártunk. Hű barátom, nagyon tisztelem őt.

 

Sohasem ítéltem el Jimmyt. Sohasem szóltam bele, hogy mihez kezd az életével. Nagyon emberi a kapcsolatunk. Ugyanaz a szenvedélyünk: fitnesz és harcművészetek.

 

Mentális ereje átsegíti majd ezen a kőkemény megpróbáltatáson. Jimmy nagyon pozitív és erős ember, és biztos vagyok benne, hogy rengeteget tanul majd a hibáiból, amíg bent lesz. Mindenben támogatom őt, mert megérdemli. Legutóbb, amikor meglátogattam, azt mondtam neki: amikor kijön a börtönből, nálam meglesz a helye.

 

Most, hogy az USA 23 államában orvosi célokra már így is legalizálták a marihuána árusítását, azt gondolhatnánk, hogy a fűcsempészet nem olyan nagy dolog. Cournoyer azonban nem csak fűvel kereskedett, annál jóval súlyosabb bűncselekményeknek is részese volt.

 

jimmy-cournoyer.jpg

 

A vádak szerint Cournoyer 1998 és 2012 közt több mint 1 milliárd dollár értékben csempészett marihuánát, kokaint és ecstasyt az USÁ-ba. Cournoyer montréali központjából egy Kanadát, USÁ-t és Mexikót összekötő csempészútvonalat egyengetett, mely során a vádak szerint együttműködött számos nagy hatalmú alvilági vezérrel, köztük a montréali maffia egykori fejével, a tavaly elhunyt Vito Rizzutoval, a szintén montréali Matticks klán több tagjával, a Pokol Angyalaival, a New York City-beli Bonanno családdal és a mexikói Sinaloa drogkartellel.

 

A 2007 óta tartó nyomozás során amerikai és kanadai rendőrök 100 000 kiló marihuána mellett 83 kiló kokaint, 60 ezer MDMA tablettát, több mint 800 marihuána cserjét, valamint lőfegyvereket, muníciót és 11 millió dollárnyi, drogkereskedelemből származó készpénzt is lefoglaltak.

 

Cournoyert a csempészet mellett pénzmosással is vádolják, valamint azzal, hogy szemtanúkat zsarolt, és kétmillió dolláros jutalmat ajánlott fel annak, aki megöli azt, aki tanúskodni mer ellene. Cournoyer-re minimum 20 év fegyház vár, de kaphat teljes életfogytiglant is. Ügyében augusztus 20-án hirdetnek ítéletet. Hogy GSP mikor hirdeti ki a visszatérését, azt nem tudjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr506433795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása