TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Ben Henderson: Öngyógyítás fojtással

2014.06.10. 21:09 td_axl

bendo_1.jpg

Hat másodperc. Ennyi időre volt szüksége a negyedik menetben Benson Hendersonnak hétvégén az UFN42 során ahhoz, hogy olyat tegyen, amit már több mint négy éve nem: kürtszó előtti befejezéssel arasson győzelmet. Hat másodpercbe rengeteg dolog belefér, ha a megfelelő ember gazdálkodik vele. Vasárnap hajnalban ezekre volt elég: beijesztés ballal, jobb felütés – balegyenes kombináció, hátsó fojtás, finish. A villámgyors és pontos csapások után Henderson azonnal a megrendült Khabilov hátára csavarodott, akinek nyaka úgy hullt Bendo feszítő karjába, mint elítélté a guillotine-ba. Az orosznak ekkor már esélye sem volt. Benson az egész manővert hezitálás, ritmusvesztés és energiapazarlás nélkül vitte végig – úgy, ahogy a beceneve is mondja. Simán.

Hogy a találkozó kimenetele végül ilyen egyértelmű lesz, arra senki sem számított. Khabilov végig állta a sarat és folyamatosan veszélyeztetett azon a meccsen, ami akár teljesen fel is forgathatta volna a könnyűsúly hierarchiáját, és nehezíthette volna Henderson helyzetét. Nem csak az orosz keménysége és kiváló sambója miatt volt meglepetés a végkifejlet, hanem azért is, mert a gyilkos ösztön az elmúlt években végleg kiveszni látszott Bendóból. Ütőerejében sohasem bízhatott igazán, így értelemszerűen most is azokkal a fojtásokkal próbálkozott, amikkel annak idején sikereit aratta. Két elhibázott kísérlet után végül a negyedik menet elején lepergett az a bizonyos hat másodperc.

bendo2.jpg

1505 nap. Négy év, egy hónap és két hét. Ennyi idő telt ez azóta, hogy Hendersonnak utoljára összejött a kürtszó előtti befejezés, Donald Cerrone ellen. A harc utáni interjúban Bendo megpróbálta kisebbíteni a fojtás jelentőségét, mondván ez a győzelem sem fontosabb, mint az öt menet alatt kiizzadt, megosztott pontozások. Az igazi, őszinte választ azonban rögtön a leintés után adta meg, amikor tombolva nekirontott a ketrec falának, és a sajtórészleg felé üvöltve üzent mindenkinek, aki kételkedett a képességeiben – köztük nekem is.

Mondhat bármit, úgy kellett neki ez a finish, mint éhezőnek egy falat kenyér. Óriási nyomás nehezedett rá, és mindennél jobban szeretett volna bizonyítani. Most, hogy megtette, végre fellélegezhet. Enyhült a feszültség, a vigyor pedig visszalopózott a rajongók arcára. Ben Henderson nagyot lépett a helyes irányba. És csak hat másodpercébe került.

írta: td_interim

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr366291836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása