TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Herbák István esete: Az utcán nem a ketrec szabályai élnek

2014.03.23. 17:55 td_axl

Mindenkinek van pár storyja az éjszakából, hogy akadnak össze képzetlen, képzettebb, vagy hordában vonuló arcok pár pillantás, vagy keresetlen szót követően és okoznak akár komolyabb fizikai sérüléseket. A támadó és áldozat kilététől függetlenül minden képzett harcművész kiemelt felelősséggel bír ilyen esetekben, mindig elítéltem azokat, akik tudásukkal nem a köz javát kívánták szolgálni, de ennél is elszomorítóbb az emberi közöny és gyávaság, mikor védtelent bántalmaznak. Mert állhat mögötted több éves küzdősport tapasztalat, egyik percről a másikra áldozat lehetsz az utcán, ezért kérlek titeket, hogy minden esetben vigyázzatok magatokra és környezetekre! Herbák István a Hegyvidék Küzdősport Akadémia tagja februárban súlyos testi sértés áldozata lett és szeretné sporttársai figyelmét felhívni, óvatosságra inteni őket:

Barátnőm vidéki származású, konkrétabban Szombathelytől nem messze szentpéterfai .Itt most már több mint tíz éve hagyomány a februári alapítványi farsangi buli. Erre kaptam meghívást a barátnőmtől, Esztitől, hogy ne csak a családot látogassam meg, hanem nézzem meg milyen a buli náluk.


Voltam már lent párszor, segítettem a földeken, tavaly még disznóölésen is voltam. Nem sok embert ismerek, de akiket igen, azokról csak jó szóval szólhatok. A megbeszéltek szerint indultunk Eszti barátnőjéhez, majd egy órával később onnan a rendezvény helyszínére mentünk, ez kb 9-kor volt. A rendezvényen lett volna ülőhelyünk, de azt elfoglalták,és mivel meleg is volt, ezért átmentünk a szemben lévő kocsmába, az ott dolgozó másik ismerősünkhöz. Telt múlt az idő, megittunk pár italt, majd 11-óra magasságában belém kötőt egy negyvenes úr, de ezt még beszéddel lerendeztük. Majd mikor zárni kezdték a kocsmát, mi visszamentünk a helyszínre, ahol nem töltöttünk túl sok időt.

Barátnőmnek wc-re kellet mennie, én is vele tartottam, és innentől számomra csak tanuk elmondása alapján van meg sok minden, foszlányok, az elkövetők közül néhánynak az arca, mozgása. Négyszeri alkalommal összerugdostak, és ezek közül két alkalommal barátnőmet is bántották. Agyrázkódásom volt, ez magyarázná azt, hogy miért nem tudtam hatékonyan védekezni, mesélték, hogy az első verés után szinte járni se tudtam, azt se tudtam milyen "rendezvényen" vagyok. Inni nem ittam annyit, hogy az okozza a bajt, valószínű, hogy bevertem a fejjem, illetve a földön az ütések, rúgások hatására volt az agyrázkódás.
Magzatpózban védekeztem, többször is kikászálódtam a támadóim köréből, de valahogy mindig földre kerültem. Szerencsére voltak, akik segítettek, és valahogy haza vittek. Ezt követőn újra kellett éleszteni, és mentővel vittek kórházba. A szombathelyi rendőrség már megkezdte a nyomozást csoportos garázdaság gyanújában, mert az első támadás alkalmával is többen voltak, mint hárman. Megáll a súlyos testi sértés (STS) is, mert elszakadt a jobb hüvelykujjam feszítő inna. A legszomorúbb az egészben, hogy 5-15 elkövető volt, de ennél 2x-3x többen nézték végig és alig egy maroknyi ember próbált tenni ellene,ezek 80% nő volt…

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr535875518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smilan1 2014.03.23. 21:11:26

Remelhetoleg hasonlo erdeklodesu emberekkel talalkoznak a bortonben az elkovetok! Egyebkent meg tobbszor voltam szorakozni Szentpeterfan, semmi atrocitasra nem kerult sor. Mindenhol vannak ilyen luzerek, akik otthon az asszonyt max felpofozni tudjak, elmennek, megisznak ket sort aztan par hasonloan frusztralt latens nemheteroszexualis amobaval egyutt, hattulrol fejbevagnak valamivel. Na, nem okollel az tuti. GYAVAK.

No Fair 2014.03.25. 17:53:56

Az utcát sem kell ringnek képzelni. Mielőtt túlfűtött előítéletekkel lehomokosoznánk és hím sovinisztáznánk a falu lakóit (smilan1), érdemes, mint minden esetben az érem MÁSIK oldalát is megnézni, megvizsgálni, hogy mi minden vezethetett ehhez a tömeges őrjöngéshez. István az agyrázkódásából kifolyólag nem mindenre emlékezhet, ahogy ezt írta is, és az alkoholfogyasztás terén se kellett egyik oldalt se félteni, hogy kinek hány pohár árt meg az más kérdés, hogy kinek mennyi és mi volt a vérében talán sose derül ki.
A tömeges brutális verekedést megelőzte István részéről is számtalan kötözködés, ok nélküli lökdösődés, vagy a szóharc, melyben nem egyszer hangzott el a „ti bunkó falusi parasztok”, anyázások és hasonló kijelentések, sőt a női nem tettleges bántása, mégha éppen a farsangi bál révén férfinak volt öltözve. Az oda-vissza mondások hevében sajnálatos, hogy a végén betelt a pohár, elfogyott a türelem és a vendégszeretet, és oda fajultak a dolgok, ami lett a vége, és ami elítélendő, szégyenletes, hiszen sok az egy ellen az nem fair! Szerencse, hogy Istvánt másnap már hazaengedték a kórházból. Jobbulást, mielőbbi felépülést neki és a jövőben kellemesebb és szebb élményeket szerezzen a községben!

igazságos666 2014.03.25. 21:14:10

aki most elkezdte sajnálni Herbák urat annak elmesélem a mi észrevételeinket is :) egész este tolakodott lökdösődött.és mikor egy falubeli megkérdezte hogy kihez tartozik inkább haza viszi gyomor szájon vágta pedig az illető csak segíteni akart .a többszöri verésről meg csak annyit hogy a boxoló folyton felkelt egyre agresszívabb lett és azt üvöltötte h megöl mindenkit ...egy ütés nem csattant volna el ha Ő nem lök fel egy lányt.

Yusuf Namajev 2014.03.27. 15:58:42

Kedves
igazságos666:

Először nem akartam válaszolni,de hát ne hogy azt hidd,hogy igazad van.
Először is szerintem annyi karakter és byte nincs a világon amely közelebb hozná egymáshoz a két oldalt.
Másodszor,látszik hogy milyen bátor vagy,nem véletlenül vállaltam a nevem,ezzel szemben te nem.
Harmadszor,elég rosszul szocializálódót az a csapatnyi elkövető,akik végrehajtották azt a hősies tetted ami ügye tárgya a cikknek.
Negyedszer,ugyanezekhez az élkövetőkhöz csoportosítom azokat akik kezüket összefonva végignézték a srácok művét...Azoknak ezt ajánlom a figyelmükbe:

Segítségnyújtás elmulasztása

166. § (1) Aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ötödszőr,tegyük fel hogy a realitás talajától elugorva,tényleg megtörténtek ezek a te általad felsorolt dolgok,akkor ezáltal most mentesíti az elkövetőket?
Hatodszor,Miért is kellet a menyasszonyomat is két alkalommal földőz vágni és ütni,rúgni?
Hetedszer,ha ilyen sok információval tudsz szolgálni,akkor tessék szépen bemenni a nyomozó hantossághoz,és tanúvallomást tenni,viszont ez kétélű penge kedvesem,mert előtte ezt olvasd el

Hatóság félrevezetése

271. § (1) Aki hatóságnál büntetőeljárás alapjául szolgáló olyan bejelentést tesz, amelyről tudja, hogy valótlan - és a 268. § esete nem áll fenn -, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezeket a dolgokat még sorolhatnám,nem véletlenül nem teszem,nem fogok leállni,ameddig nem lesz méltó büntetés az elkövetőknek.

u.i:
kedves No Fair
Nem tudom keveredtél-e már ilyen helyzetbe,dulakodás,az ember száját elhagyják olyan dolgok amelyeket meg bán,vagy sem,mert jogosnak véli,és tudtommal szabad jogállamban élünk,és ehhez az esetthez tényleg illik az általad megjelölt mondatom,amely az alábbi:
„ti bunkó falusi parasztok” mert azok is az elkövetők,akik birka csorda módjára egy olyan idegen embert vertek össze,akit nem is ismertek,de még a saját közösségükhöz tartozó lányt se kímélték...

igazság2014 2014.03.27. 17:16:09

Nem voltam ott és szerintemaz előttem szólók sem,de az biztos,hogy a verekedésnek (verésnek) egyetlen súlyos sérültje van,és az Herbák István.
Semmi sem védheti azokat,akik sokadmagukkal,csoportosan,brútálisan támadnak meg egyetlen embert,sőt barátnőjét is fellőkik,megrugdossák.Ennél még felhéboritobb,hogy tőbben karbafont kézzel nézzték végig az eseményt,ahelyett,hogy véget vetetek volna a verésnek, vagy rendőrt,mentőt hivtak volna.
És minden szereplő valószinűleg másnap reggel ott volt a misén!
A bünősők viseljék tettük kővetkezményét,a ”nézők„ pedig számoljanak el a lelkiismeretükkel!
A szervezők is vonják le a megfelelő tanulságokat!

eragon17 (törölt) 2014.03.27. 20:04:37

Kedves "sértett", először is kezdeném egy általad biztosan nem ismert történelmi szólással: "Ha Rómában jársz, viselkedj úgy, mint egy római"

Igaz az mosakodik, akinek van miért.... ;)

Az általad bevágott jogi maszlagról pedig annyit - ne sértődj meg kérlek - de szerencse, hogy nem lett belőled jogász - mert a fent említett paragrafusokkal maximumom egy Tom & Jerry rajzfilmben tudnál érvényesülni, már megbocsájts!

Akkor engedd meg, hogy elmondjam mi történt, mert itt nagyon sántítanak a dolgok, és nagyon nagyon sokat ihattál/vagy mást ha így emlékszel a dolgokra :

De mindenek előtt, tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket:
- Te milyen lányt rúgtál bele az árokba, ami beizzította a kedélyeket?
- Ki ütött először? Csak Nem TE?!? De bizony!!
- Aki Neked akart segíteni, azt miért is rúgtad hasban? Illetve egy másik, segíteni akarót pedig arcon vágtál (Kérdezem a kedves rajongódtól Igazság(?!)2014 - hogy, ha látja hogy a segítségére rohanó embereket is bántalmazza egy önkívületlen őrült - aki nem tudni mit fogyasztott az attrakció előtt, akkor nyugodt szívvel talán Te is beálltál volna a sorba, gondolom!! )
- miért kellett lelökni, minden előzmény nélkül - a falu legbékésebb emberét - 50 év körüli férfit, aki egy szóval nem bántott Téged, sőt hozzád sem szólt csak útban volt mikor rohantál őrjöngeni - hogy 3 lépcsőfokot zuhant?
- gondolkozz el, ki a sértettje ennek az egésznek valójában?
- Akit itt uraztál kedvesen 40 körüli úr.. - azt ott persze mindennek elmondta, és felvilágosítalak onnan jött az a feszültség is, hogy elkezdted fojtogatni - számodra csak viccből gondolom...

Ha ezeket összeszámoljuk, legalább 3 esetben feljelentéssel élhetnek a lakók és biztos vagyok benne élnek is garázdaság miatt, illetve ahol megáll könnyű testi sértésért...
Mivel Te kezdtél el verekedni, minden egyes alul maradt verekedés után felálltál fenyegetően nekimentél ismét az embereknek - és amit kaptál érte, az inkább a jogos védelem felé hajlik, de ez majd kiderül a tárgyaláson...

Szóval itt aki lány vert az TE voltál
Aki Önkívületlen volt (kitudja milyen szertől/italtól) az Te voltál..
Barátnődet már az "italozóban" figyelmeztették, hogy vigyen haza mert baj lesz veled a viselkedésed miatt(parasztozás, kötekedések... mire a válasza az volt, hogy te kemény vagy és kiütsz majd 5-öt, vagy ha nagyon részeg vagy akkor 3-at. Szóval gondolom ennek tudatában őt is felelősségre fogod vonni, ha már mindenki hibás volt csak TE nem, mert a HABEAS CORPUS-t (gondolom google segít ) nagyon jól alkalmazod magadra :)

Mindegy, a kint "bámészkodók" - akik joggal vagy nem joggal segítettek a reakcióidat látva biztos elmondják majd a kihallgatások során...

Gondolom azt azért elkönyvelted, hogy Téged 100% "jutalmazni" fognak a cselekedeteid alapján.

Ettől függetlenül, örülök - hogy megúsztad azért ennyivel és nem lett komolyabb bajod és engedd meg - hogy sok türelmet kívánjak a tárgyalásokhoz, mert lesz pár az biztos.

És egy jó tanáccsal hadd lássalak el, ha már így kiemelted - máskor ha a földeken dolgozol akkor ott próbálj meg több alázatot átvenni a körülötted levőktől, az nem vezet ilyen helyzetekhez...

Yusuf Namajev 2014.03.27. 20:47:16

kedves x-frazor!

Már leírtam hogy nem valószínű hogy közelednek az oldalak,főleg ha bődületes sztorikkal álltok elő,illetve megkeveritek az esett kronológiai lefolyását(időrendi sorrend,hogy ne kelljen google-zni)A lányt a harmadik verés folyamán borítottam fel,és hozzáteszem hogy a saját öccsét próbálta leállítani,menekülés közben borítottam fel,innen kérek tőle elnézést.Külön örülök,hogy kiemelted a menyasszonyom állítását melyet a kocsmában tett,idézem szó szerint:

Barátnődet már az "italozóban" figyelmeztették, hogy vigyen haza mert baj lesz veled a viselkedésed miatt(parasztozás, kötekedések... mire a válasza az volt, hogy te kemény vagy és kiütsz majd 5-öt, vagy ha nagyon részeg vagy akkor 3-at.

Te is a nagyon bátor hozzátartozok közzé tartozhatsz aki álnév mögé bújik.Magatokat járatjátok le,és remélem ez mindenkinek egyértelmű,innentől nem fogok ide írni,köszönöm a segítségeteket!

u.i:Drog tesztem is volt,pontosan az állapotomra való tekintettel,illetve az ujjam nagyon valószínűleg ha nem műtik újra akkor maradandó egészség romlással fog csak működni.
A másik,dolog én hivatalos személy vagyok,és pontosan ezért rendelkezek jogi tudással,ha ezt nem tudod feldolgozni sajnálom.Mindenek állok elébe!Egymást hülyítsétek tovább...

Judit Wágnerné Bodó 2014.03.27. 21:18:54

igazságos666 és x-frazor!

Elmesélhetitek a Hófehérkét és a hét törpét, az sem változtat a tényeken. Persze
mindezt név nélkül.. Szánalmas, hogy hogyan
próbálkoztok az igazság elferdítésével. Ilyenkor kellene nagy legénynek lenni és igenis vállalni a tetteitek következményeit.Az elmúlt hónapba minden nap máshogyan meséltétek a hőstetteteket.
Legalább ennyi eszetek lenne, hogy egyet hazudtok.

A kedvencem: Belekötött mindenkibe. és kibe? Ja azt senki sem tudja..

Megérdemelte? Hát ne ti döntsétek már el, hogy ki mit érdemel.

Drogozott? Mert ti mindent tudtok. Talán még én is?

Nem is értem, hogy miért nem kerestek milliókat a fene nagy eszetekkel és a kitűnő meglátásaitokkal.

Kiabált? Mégis mit kellett volna mondania? Nyugodtan verjetek halálra kedves szentpéterfaiak!

És köszönöm a kedves szavakat, amivel a délutáni kávázgatásaitok közepette illettek engem és a gyerekeimet.

Azért a támadókra és az áldozatra is vessünk egy pillantást. Van egy kis szemmel látható különbség. Talán ez is volt a valódi probléma.

Ha a lányom és a keresztlányom ott van ők is
kapnak? Mert nektek nőt sem
probléma bántani. De most nem is értem!

Akkor a fiúnak öltözött péterfai lányt nem lehet bántani, a nőnek öltözöttet meg igen.
Mert a mesétek szerint ezzel kezdődött minden.
Ja, hogy ezt is ti döntitek el.
A tanúk elmondása szerint az első két verés kultúr udvaron történt.De ott hol van árok?
Valahogy nem emlékszem. Ja hogy ásott gyorsan egyet?
Zavaros az időrendetek.

Bontsunk pezsgőt, ünnepeljük a szentpéterfai hőseinket. akik 10-en megtudtak verni egyet! Gratulálok!

Viktória Wágner 2014.03.27. 21:25:06

Az előttem szóló minden mondatával egyet értek. Javasolnám én még a szoborállítást is! És arra kérek mindenkit,aki tud adakozzon, mivel az egyik támadónak elszakadt a Karácsonyra kapott pólója.
Ami hatalmas eszmei értékkel bír

Hosszú oldalakon keresztül tudnám minősíteni az elkövetőket. De nem teszem. Inkább sajnálom őket tiszta szívemből. hiszen mindenki tudja, hogy a börtön ablakába soha nem süt be a nap...

smilan1 2014.03.27. 22:21:58

@No Fair: pont azt irtam, hogy "semmi atrocitasra nem kerult sor", nehogy az legyen, hogy hasonlokat ir vki. De, igen, barmi lehetseges. :) Az alkohol egy igen durva drog, mindenkibol mast hoz ki. Deruljon ki az igazsag, aztan kesz.

józan ész 2014 2014.03.29. 21:46:17

Valóban derüljön ki az igazság! És amit „eragon17” maszlagnak nevez az a 2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről. De, ha már itt tartunk, akkor ennek a törvénynek van egy másik paragrafusa is, amit érdemes megszívlelni és betartani!
272. § (1) A tanú, aki hatóság előtt az ügy lényeges körülményére valótlan vallomást tesz, vagy a valót elhallgatja, hamis tanúzást követ el.
Hogy ezek csak a mesében érvényesülnek? Határozottan állítom, hogy nem és ezalól ez a falu sem húzhatja ki magát!
A törvények betartása és betartatása minden magyar állampolgár kötelessége. Ha ez ebben a közösségben nem működik, akkor ott nagy a baj.
Tisztelt „eragon17” és a hozzá hasonlóan gondolkodók!
Az Önök fejében valami nagy káosz van. Nem Önök döntik el, hogy mely törvények alapján kell élni! Vagy ebben a közösségben így lenne?
Nem feltételezem, de azt már jól látom, hogy ennek a falunak van egy törvények felett álló magja, akik sem Istent, sem Embert nem tisztelnek. Hogy nem mernek az igazság mellett kiállni az ott lakók, annak valami oka kell, hogy legyen! Talán féltik a családjukat, magukat?
Egy falu közössége miért nem tesz ez ellen semmit?
Mindenhol léteznek szervek, akiknek kötelességük az ilyen és hasonló esetekkel szemben fellépni! Csak néhányat példaként: Polgármesteri Hivatal, Egyház….
Nem eltusolni kell a dolgokat, hanem kiállni az igazság mellett. Feltételezem, hogy a lakosság nagy része tisztában van vele, kik ezek az elkövetők és nem tesznek ellenük semmit? Cinkosságot vállalnak inkább? Szégyenletes!
Ez azonban nem az első eset ebben a faluban! Szórakozni járók jól tudják, hogy ez a sokadik.
Hogy egy hőzöngő fiatalokból álló bandát nem lehet megállítani? Ez hazugság! Már csak azért is derüljön ki az igazság, mert nem tudni ki lesz a következő kiszemelt áldozat és az túléli-e a verést.
Hogy szó, szót követett? Ennek a megoldása, hogy banda szellemben aljasul letámadom és addig ütöm, rúgom, amíg mozog?
Milyen a lelkivilága ezeknek a fiataloknak? Na, itt az ideje megálljt parancsolni nekik, amíg talán nem késő! Ne várjanak ölbe tett kézzel addig, amíg valaki belehal a verésbe!
István most hála Istennek megúszta! Köszönhető kisportolt szervezetének, az azonnali orvosi segítségnek és néhány józan gondolkodású barátnak.
Hogy Ő kit ütött vagy lökött meg verés közben? Küzdöttek már Önök az életükért? Biztosan nem, akkor ennyi baromságot nem írnának le!
Az életösztönünk diktálja azt, hogy védjük magunkat, hadonásszunk, üssünk a felénk közeledők felé, hangot adjunk fájdalmunknak. A fejet ért ütés vagy esés miatt sokkot kapva nem vagyunk tudatában annak, hogy ki a felénk közeledő. Ilyenkor természetes, hogy mindenkiben az ellenséget látjuk.
Visszatérve Istvánra. Felhívom a hazugságukba már belekeveredő, bűnösöket támogató lakók figyelmét, hogy István küzdősportoló és edző. Tehát, ha ő kezdi a verekedést, akkor az első ütéseitől elterülnek a körülötte állók és nekik valóban orvosi segítség kell. Ebből sem gyanítanak semmit?
Hogy drog hatása alatt volt? Felháborító következtetés!
Egyedül Ö tudja kórházi teszteredménnyel igazolni, hogy tiszta volt.
Nos, ez kikívánkozott belőlem.
A Verőlegények most legyenek bátrak! Vállalják fel tettük következményeit és ne sumákoljanak!
A falu vezetői és lakói fogjanak össze és gátolják meg a hasonló eseteket! Talán csatlakozhatnának Wágnerné Bodó Judit mellé!

BATKA 2014.04.08. 20:35:22

ha már bátorság :) Hi Batka vagyok

egyszerűen felháborító amit veled tettek.el tudom képzelni a hozzátartozóidat mennyire megijedtek mikor hívtad őket hogy kórházban vagy.Nem kívánom senkinek azt az aggodalmat vagy mikor másnap tükörbe néztél és láttad a sebeid vagy hogy tudod hogy ki kell hagynod az edzés miattuk...
De ...te is tudod hogy a blogodban úgy írtad le az esetet mintha téged kiszúrtak volna a tömegből és csak úgy viccből megvertek volna...akkor válaszolj egy kérdésre.MIÉRT VOLT AZ HOGY PÁR ÓRÁN BELÜL CSAK VELED VOLT DE SZINTE MINDENKINEK PROBLÉMÁJA ? semmi kötözködés esküszöm!!!!
a másik írtad h segítettél a barátnőd szüleinél a földeken. egyértelműen szimpátiát szeretnél kelteni az olvasóban hogy te mennyi mindent teszel péterfáért mi meg megvertünk .de ha valaki belegondol ha valakinek jó pont kell a szerelme családjában annak le kell tennie valamit az asztalra ..még mindig semmi rossz indulat.!!!
te is tudod hogy sok homályos részt hagytál a történetedben és azokat azok a tények töltik ki amiket mi mondunk csak az nem néz ki jól a blogban.

Nem tudom ki tanácsolta hogy írd meg ezt a blogot de sztem ezzel csak olajat tettél a tűzre bár lehet egy próbálkozás hogy ne büntessenek meg annyira és ne essen folt a hírneveden persze nem biztos és ezzel több jó ismerőst sem fogsz magadnak szerezni péterfán..én is jó egészséget kívánok legyetek boldogok a barátnőddel

várom a Batka te olyan hülye vagy kommenteket de ezt élőben is elmondtam volna !
süti beállítások módosítása