TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Belfort: mindenki cuccol

2014.02.13. 20:09 td_adamrepa

Belfort.jpg

A Július 4-re kiírt Weidman vs Belfort meccset már előre úgy reklámozzák, mint az év egyik legnagyobb PPV-eseményét, de van egy kis bökkenő. A 36 éves Belfort ugyanis nem biztos, hogy megkapja a terápiás célú tesztoszteron-használatra az engedélyét a Nevadai Atlétikai Bizottságtól (NSAC). Az ellentmondás ugyanis, hogy Belfortnak még 2006-ban volt egy pozitív tesztje, ami anabolikus szteroidot mutatott ki, ezért pedig 9 hónap eltiltást és egy 10000 dolláros bírságot kapott. Amennyiben pedig valaki már bukott ilyesmivel, nem kaphat engedélyt, mert valószínűsítik, hogy az alacsony tesztoszteron-szint a korábbi anyaghasználat eredménye.

Belfort akkor azt mondta, hogy a felelős valószínűleg egy pult alóli kiegészítő lehetett, ill. az, hogy a hat hónappal korábbi térdműtétje utáni rehabilitációs folyamat során orvosa tesztoszteronnal injekciózta, melyet egy endokrinológus orvos Brazíliából levélben vállalt is. Egy az atlétikai bizottsághoz közel álló ember szerint Las Vegas biztos nem fogja megadni a szükséges engedélyt, de a bizottság egy képviselője elmondása alapján egy korábbi pozitív teszt nem feltétlenül jelent automatikus elutasítást. Ehhez a kérelemnek be kell érkeznie, a jelentkezőt meghallgatják, majd minden tényt és körülményt tekintetbe véve az öt tagú bizottság meghozza a döntését.

A bizottsági tag továbbá elmondta azt is, hogy a rendelkezésükre álló doktorok véleményének figyelembe vételén túl nyitottan állnak a párbeszédre és figyelembe veszik a gála gazdaságilag potenciálisan pozitív hatásait Nevada államra... A UFC az állami alapba csak a Weidman-Silva meccsből 500000 dollárt utalt át a PPV adók kapcsán tavaly December 28-án, az összes gálából pedig, mely Vegasban volt 5 millió dollár feletti összeg folyt be.

Egy másik bizottsági tag, kissé elszólva magát kijelentette, hogy a legutolsó dolog, amit valaki akarhat, hogy az a helyzet álljon elő, hogy az egyik fél jobban felcuccozva induljon a csatába, mint a másik... Szerinte ugyanis ez egy tisztességtelen előnyhöz juttatja és biztonsági problémákhoz vezethet.

A szteroidhasználattal kapcsolatos veszélyek és az általánosságban vett biztonsági kérdéseket felvető téma miatti kételyeiknek hangot adó Ring-doktorok Szövetsége kiadott egy közleményt, melyben a tesztoszteron-használatra kiadott engedélyek megszüntetését kérik a küzdősportokban. Ez természetesen tovább nehezíti az NSAC helyzetét is, még inkább reflektorfénybe helyzve a bizottságot.

A UFC még régebben kiadott egy közleményt, melyben leírják, Belfort egy orvosi célú tesztoszteron-kúrán van, miután korábban hypogonadizmussal, alacsony tesztoszteron-szinttel diagnosztizálták, kezelését pedig egy nevadai orvos végzi és felügyeli. Belfort elmondása szerint legalább az utóbbi három évben kezelik a problémával.


"Ez egy kezelés. -mondta Belfort. Hormonhiány van a szervezetemben. Van egy doktorom és minden meccsem előtt tesztekre megyek. Alacsony volt a tesztoszteron-szintem, amitől fáradt és letargikus voltam. Csináltak egy csomó tesztet és megtalálták, hogy mi a bajom."


"Ez egy egészségügyi probléma. Nem én találtam ki. A gond azokkal van, akik visszaélnek vele. Jogtalanul, csalásra használják. Én vagyok az egyetlen, akit ennyire szigorúan tesztelnek és amikor a UFC nem tesztel, én intézem el magamnak. Ez egy kezelés."

Belfort, akit az utóbbi idők vele kapcsolatos felvetései eléggé felmérgesítettek, nem állt meg itt:


"Meg fogom kérni a UFC-t, hogy ez a sok ember, akik ellenem harcolnak és folyton panaszkodnak, kerüljenek szintén keményebb tesztelés alá. Az igazság az, hogy rengetegen doppingolnak az edzőtáboraikban, hogy hamarabb regenerálódjanak és hasonlók. Engem az edzőtáborok alatt keményen tesztelnek. Meg fogom kérni Dana White-ot, hogy azokat is így teszteljék, akik ellenem harcolnak és állandóan szövegelnek. Ahogy az én véremet, úgy az övékét is nézzék meg, hogy nem csalnak-e. Sokakról tudni, hogy cuccolnak, mégis, engem piszkálnak és állandóan rólam beszélnek. Pedig valójában mindenki cuccol az edzőtáboraikban. Aztán úgy alakítják, hogy amikor az ideje eljön, már mehet a vizelet-teszt, mert látszólag semmi sincs a szervezetükben. De én nem. Köteles vagyok vért vetetni edzőtábor alatt és a meccs után. Nekik ilyen nincs, csak vizelet-mintát kell adniuk. Mindenkinek, aki ellenem fog harcolni velem együtt kéne megcsinálnia a teszteket. Lássuk, hogy rendben vannak-e a hormon-szintjeik vagy ha használnak valami illegális cuccot. Tudjuk, hogy sokan csalnak. Én rendes ember vagyok. Teszteljenek csak. De ha engem tesztelnek, akkor őket miért nem?"

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr875812757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása