TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

GSP nekiment az UFC-nek

2014.01.16. 20:29 td_axl

Georges St-Pierre decemberben hagyta hátra UFC váltósúlyú övét, egyben karrierjét is pihenőágra rakta mondván, hogy egy nap talán visszatér. Akkor arról beszélt, hogy túl sok dolog nyugtalanítja és muszáj kicsit eltávolodnia a sporttól. Nos, azt hihettük volna, hogy a kellemesre sikeredett Karácsony után GSP eltűnik a média elől és projektjeit igazgatja, de a héten egy izmos kis GSP vs UFC atrocitás alakult ki, aminek valószínűleg még távolról sincs vége.

GSP ugyanis azt nyilatkozta, hogy az egyik legfőbb oka ideiglenes visszavonulásának az volt, hogy az UFC nem támogatta őt VADA-szintű doppingellenőrzős kezdeményezésében Hendricks ellen. GSP saját pénzből finanszírozta felkészülése alatt a teszteket, Hendricks azonban kimaradt ebből, Dana is csak nevetségesnek titulálta a történetet, Georges pedig most kifakadt:

Szerettem volna segíteni ezzel a lépéssel azokon, akik őszintén űzik ezt a sportot. Elhiszitek, vagy sem, de sosem szedtem cuccot életemben, akár hazugságvizsgálót is hozhattok, ez az igazság! Nem érdekel, hogy ki-mit gondol, anticucc párti vagyok, mert nagy problémának tartom ezt a kérdéskört a sportban.

Az MMA egy relatív új sport. Az UFC-nek ebben a környezetben monopol helyzete van, a bunyósok nem képesek ilyen erők mellett megfelelően képviselni magukat. Még csak nem is beszélhetnek őszintén dolgokról, mert megbüntetik őket...

Azt akarom, hogy ez a sport világszerte elfogadott és ismert legyen, mint a foci, a kosárlabda stb. Úgy hiszem, hogy a dopping ellenőrzések ezt képesek lennének segíteni, szükség van erre! Segíteni akartam a magam példájával, elősegíteni ezt a fejlődést, de az UFC-nél ezt nem nézték jó szemmel, mert ha most én ezt elkezdem, akkor megindult volna a lavina. Nagyon csalódott vagyok, tudom mi a valóság a színfalak mögött, de nem beszélek, nem beszélhetek. 

Az UFC-nél persze ez kivágta a biztosítékot. Lorenzo Fertita a maga szokásos diplomatikus módján ellenment GSP állításainak, aztán jött Dana White, akinél elég könnyű megnyomni a piros gombot ilyen storykkal. Sokkolnak nevezte GSP szavait és csak vádaskodást, önelégült és sértett gondolatokat lát a sorok mögött White. Elmondása szerint ő és Fertitta is többször hívták GSP a történtek óta, de nem veszi a volt bajnok a telefont. Csúnya történet ez a nyugdíj kezdetén, lesz innen visszaút? 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr855760350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása