TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

GLORY 11: Spong vs Corbett eredmények és meglepetések

2013.10.13. 13:42 td_adamrepa

glory11.jpg

A Glory 11 mérkőzéseit ezen a linken tekintheted meg, alább viszont SPOILER következik, vigyázat!

Hogy rögtön a közepébe vágjunk a dolgoknak - mindenkit meglepve, az utóbbi évben szinte kicserélt Rico Verhoeven egyetlen este folyamán Daniel Ghitát és Gökhan Sakit is megverte, - ami hatalmas teljesítmény -, ezzel pedig a GLORY nehézsúlyú övét és a győzelemmel járó 250.000 dollárt is magához ragadta a 24 éves harcos. Mindkettőjük ellen izgalmas, feszített tempójú küzdelemben pontozással nyert. A Saki elleni meccset többségi pontozással hozta el, amit még azért emlegetni fognak a Saki rajongók. Az új Glory flash knock down szabály értelmében rászámoltak ugyanis a törökre mindjárt az elsőben, mikor is ugyan lement Saki, de nem volt bajban. Ettől függetlenül Rico jó munkát végzett, Gökhan egyértelműen túlnézett rajta, ráadásul le is léptethették volna, mikor meglökte a bírót a rászámolás miatt. Rico-n komolyan látszik a fejlődés és végre nyugodtan engedi el a kezeit. Verhoeven ezzel a legjobb nehézsúlyúvá lépett elő, akit nem Schilt-nek hívnak.

Saki vs Verhoeven

A fantasztikus formában lévő Spong a második menetben nyert TKO-val Corbett ellen, miután egy megrendítő erejű bal horoggal, a meccs során immáron másodszor küldte le Carnage-t. A bíró nem látta elég stabilnak Corbett-et a rászámolás után, így leállította a küzdelmet. Kemény, nagyon technikás, magas-szintű meccset láthattak a nézők.

Spong vs Corbett

Említésre méltó még Ghita küzdelme Braddock Silva ellen, amit TKO-val nyert az első menetben a "Savage Samurai" a lézer-pontosságú ütéseivel, valamint Errol Zimmerman harmadik menetben érkező TKO győzelme Hesdy Gerges ellen (többször leküldte Gerges-t, aki azonban újra és újra felállt). De hogy egy feltörekvőbb, egyelőre még ismeretlenebb nevet és egy bejáratottat is említsünk, Danyo Ilunga az első menetben egy nagyszerű KO-val tette el az útjából Michael Duut-ot és Sergey Kharitonov is nyert Daniel Sam ellen (igaz, ez utóbbi többségi pontozással).

Zimmerman vs Gerges

Összességében a SpikeTV nagyon elégedett lehet és valószínű, hogy egyelőre a nézettségi adatokkal nem bánnak majd annyira kritikusan, hiszen mondhatni: a sport most mutatkozott be az Egyesült Államokban. A kickbox már próbálkozott úgymond a '80-as, '90-es években, de akkoriban még a "régi", full kontakt változattal, nem ezzel a modern, muay thai inspirálta verzióval. Akkoriban csúfos bukás lett a vége, mely során a PKA hamar el is tűnt.

Ahogy többször említettük már az oldalon, ez lehet a nagy áttörés ideje. A sport izgalmas, érdekes, a meccsek eléggé alkalmasak a tömegek feltüzelésére és kezdenek a sportolók maguk is ismertek lenni. A gála után például Spongot a hotelben nagyjából lerohanták a rajongók.

Úgy tűnik tehát, hogy végül a GLORY vezető edzőjének, Martijn de Jongnak és csapatának álma, köszönhetően a befektetőknek, a kapcsolati tőkének és a mindezek által elérhetővé vált lehetőségeknek (na meg persze a sportnak és az azt űző nagyszerű sportolóknak) talán valóra válik és sikerül az áttörés.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr915565725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása