TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Glory 11: Spong vs Corbett visszavágó jön!

2013.08.07. 22:05 td_axl

glory11.jpg

Nem is oly rég, 2009 júniusában találkozott egymással a súlycsoport két legjobb muay thai harcosának tartott Tyrone Spong és Nathan Corbett a W.M.C világbajnoki övéért. Spong ugyan le tudta ütni ellenfelét a másodikban, de aztán Corbett komoly munka után kicsapta Spongot a harmadikban. Spong ugyan felállt, de a bíró kiszámolta, de Corbett ennek ellenére még ráment Spongra, aminek meg persze no contest lett eredményben a vége. 

Sok Spong antifanatikus ezzel a meccsel példázódik, mikor manapság Tyrone meneteléséről szólnak a cikkek, hát most majd elválik a sz*r a májától, ahogy mondani szokás, ugyanis október 12-én ismét találkoznak egymással.  Hogy még nagyobb legyen a hype, mert ismét USA a helyszín, jön egy nehézsúlyú négyes torna is a visszavonult Semmy Schilt címének utódlására. Saki, Ghita, Braddock Silva és Verhoeven törnek a trónra. Nem semmi card és bunyók lesznek, masszív USA-hódítást nyomat a Glory.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr845450305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metadata 2013.08.08. 08:53:15

Nem láttam ezt a meccset ezért gyorsan pótoltam. Elég érdekes ami a végén történt, nem nagyon értem. Van valami infotok róla hogy Corbett valami büntetésnek szánta ezt vagy frankón félreértette a bíró jelzését.
However ezt a nagy presztizsű meccset elvenni tőle ilyen produkció után... hát nem túl szerencsés ötlet.
Várom a visszavágót.

chuck-d 2013.08.08. 11:19:39

@metadata: lényegében bírói hibának mondható, az ausztrál csak nyerni akart és azt hitte mehet tovább. a hivatalos szabály szerint leléptetésnél a bírónak a versenyző felé nézve - látva a tekintetét, hogy veszi az adást - saját feje fölött keresztezve integetve a karjával kell jeleznie a mérkőzés végét a két fél között állva. itt meg kihátrált közülük és maga előtt integetett, nagyon hasonlóan a folytatásra felszólítás mozdulatához. a versenyző mindaddig az ellenfélre fog koncentrálni, ameddig vége nincs a meccsnek, nem a szeme sarkából tippelgetve, hogy mit jelez - kábé magának - a bíró, miután kilépett közülük. ezért is lett no contest, ha bármelyik ilyet szándékosan csinál, azt diszkvalifikálják és büntetik.

metadata 2013.08.09. 10:20:56

Igen abszolút igazad van, ez bírói hiba volt. Mondjuk a no contestet továbbra sem értem.

chuck-d 2013.08.09. 11:22:41

@metadata: kicsit félreérthetően fogalmaztam a végén, úgy értettem erre az incidensre fogták, hogy no contest. mert ha mérkőzés közben szándékosan támad le így valakit, amikor épp valamiért nem engedélyezett, akkor diszkvalifikálják, ha ezt nem szándékosan, bírói hiba, félreértés okán teszi, akkor lehet no contest. de mivel a bíró a meccset leintette, Corbett KO győzelme megtörtént, ennyi. az, hogy utána mi történik már nem befolyásolhatná az eredményt, a szervezet büntethetné eltiltással, pénzzel, ennyi. lényegében azért lett így, mert csak. sajnos van ilyen, kábé a visszavágóra akartak építkezni gyorsan az ottani szervezők. a eredmény szabályok és logika mentén megfejthetetlen. :]
süti beállítások módosítása