TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Dan Hardy - Az út vége?

2013.07.17. 19:34 td_adamrepa

Dan-Hardy.jpg
Utoljára tíz hónapja láthattuk Dan Hardy-t az oktagonban, miután a zsinórban elszenvedett négy vereség után összeszedte magát és megnyert két egymást követő meccset. Sajnos azonban az élet közbeszólt - amikor a közönségkedvenc Matt Brown ellen készült, Hardynál egy ritka szívproblémát találtak, amit Wolff-Parkinson-White szindrómának hívnak. Bár a halálos kimenetelre való esély rendkívül alacsony, de megtörténhet, ezért a UFC úgy döntött jobb, ha a további tesztek eredményéig várnak és a kis padon tartják Hardyt.

Azóta Dan orvostól-orvosig járkált, hogy ismereteket szerezzen a dologról és eldöntse, hogy alávesse-e magát egy orvosi beavatkozásnak, ahol is ezt a második szívhangot "kiégetik". Ez azonban időbe telik és a 31 éves, ereje teljében lévő Hardy már elég frusztrált lett a tétlenség miatt. Az edzésekkel nem állt le, rendkívüli formában van és bár hangozzék bármennyire is elcsépeltnek, állítása szerint élete legjobb formájában van.

Könnyű megoldás - kinek?

"A második orvosi vizsgálat után nem igazán mondtak semmit, csak azt, hogy meg kell vizsgálniuk mennyire erős a második szívhang. Ehhez azonban a nyakamon és a combcsonti/lágyék-résznél lévő artérián kéne bemenniük. Ez viszont ugyanaz, mint a szívhang kiégetése. Ha már ott járnak, akkor ha megtalálják, egyből ki is égethetik. De számomra ennek semmi értelme. Beszéltem a doktorommal Angliában, aki azt mondta, hogy ne piszkáljuk. Ez az eljárás lenne mindenkinek a legegyszerűbb - de nem nekem.

Dana White-val azóta nem beszéltünk, mióta javasolta, hogy nézessem meg még valakivel. Lorenzo Fertittával úgy volt, hogy valamikor mostanság találkozunk, de aztán máshogy alakult. Igazából nem tudom mi van, de edzek és megyek Kaliforniába, hogy Mac Danzignak segítsek. Aztán végigkocsikázom a nyugati partot és megállok majd pár edzőteremnél. Van mit csinálnom, de csak szponzoraim vannak, munkám nem nagyon.

Lehetőségek

Vannak, akik érdeklődnek utánam - néhány tv show (ilyen túlélő-jellegű, ami egyébként nagyon érdekel), meg pár MMA show, akik szeretnék, hogy csináljak nekik ezt-azt. A gond az, hogy a UFC szerződésem még mindig él, tehát nem nagyon ugrálhatok. Nem fogadhatok el akármit, amit felém dobnak.

Mindenesetre nem fogom megoperáltatni magam, csak ha abszolút szükséges lesz. Ha egy ponton az életem során ártalmas lesz, valamilyen kellemetlen tüneteket okoz, akkor majd talán számításba veszem. Eddig az életemben mindent így csináltam, mindenféle gond nélkül. Semmi logikát nem látok benne, hogy megcsináltassam, mert nem kell semmit csinálni vele.Természetesen szeretnék harcolni, de nem rajtam múlik. Idegesítő, mert épp készültem, mozgásban voltam és hirtelen félbeszakították.

Anyagiak

Szerencsémre egy nem túl költekező életmódot élek. Van egy pár legó szettem, meg egy 7000 dolláros "izom-autóm". Ezekkel kedveskedtem magamnak a karrierem során. Másra nem igazán költöttem. Egyszerűen nincsenek költséges dolgaim. Persze a bunyósoknak amúgy nincs túl sok választási lehetősége. Van kábé 100 srác, aki jönne helyettem és ingyen csinálná a munkám. Ez eléggé leviszi az értékünket. Nincs sok hely, ahova mehetnénk vagy dolog, amit csinálhatnánk. Igazából a szponzorok által biztosított lehetőségek behatárolják mit tehetünk a sporton kívül. Nagyon nehéz szituáció.

Sok bunyós van, akinek családja, gyerekei vannak. Mivel most már rengeteg harcos van, az emberek többé nem kapnak évi három bunyót. Inkább kettőt. Más lehetőség meg nem nagyon van. A UFC-nek van egy üzleti modellje, és bár az alacsonyabb szinten lévő, kevésbé ismert bunyósok is jobban keresnek átlagban, mint a hasonló cipőben járó profi bokszolók, de egyszerűen akkor sem elég ez a megélhetéshez.

Az edzőtáborok annyi időt, energiát és költséget emésztenek fel, hogy igazából a végére nagyjából ingyen harcolunk, a semmiért. Egyszerűen, ha nem szerzel övet vagy nem kapsz részesedést a PPV-ből, nem törsz be a súlycsoportod legtetejére, akkor nem tudsz megélni ebből.

De ott van a szponzorokra kirótt adó is - mondjuk, hogy van 150000 dollár reklámra egy szponzornak arra az évre. Ebből százat be kell fizetniük a UFC-nek, tehát a harcosokra már csak 50 marad. Nekem szerencsém van, mert a Xyience, a Venum és a Fear the Fighter velem maradtak, bejáratott nevek lettek és a keretük is olyan, hogy megfelelő megállapodásra tudunk jutni.

Kemény dió ez az egész pénz dolog. Hatalmas különbségek vannak a harcosok között, akik mondjuk egy este az első háromban vannak vagy az utolsó három bunyót viszik. A végén azt látják csak, hogy a főbb meccseken bunyózók sokkal többet keresnek, miközben igazából nagyjából mindenki egyformán ugyanannyit költ és áldoz fel, mégsem keresnek megközelítően sem annyit.

Vége?

Ha annyi a pályafutásomnak a UFC-nél és többé nem tudnak használni már, akkor ennyi volt. Mindig is azt mondtam, hogy a karrierem, amikor véget ér, a UFC-nél ér véget. Komolyan gondoltam. Soha sem fogok máshova menni bunyózni. Igazából nem is érdekel a gondolat sem, hogy máshol bunyózzak.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr815411664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása