TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Semmy Schilt visszavonult?

2013.06.27. 21:06 td_adamrepa

sem_schilt.jpg

Különböző forrásokból származó jelentések alapján, Semmy Schilt szívproblémák miatt azonnali hatállyal visszavonult. A GLORY vagy Schilt még nem adtak ki hivatalos közleményt az ügyben.

Schilt visszavonulása, amennyiben igaz, nagy változásokhoz vezet, hiszen megnyitja a nehézsúly kapuit az öv előtt a többieknek (gondoljunk itt Sakira, Ghitára vagy Spongra). Schiltet mindig is elég sokan kritizálták stílusa miatt, sikereit főleg magasságának betudva, de függetlenül attól, ki mit mond, eredményei tagadhatatlanok:

Semmy négyszeres K-1 Grand Prix bajnok, amivel fej-fej mellé került a rekordszámú GP győzelmek terén a legendás Ernesto Hoost-val. Aztán ott van egy Glory Grand Slam cím, ami igazából akár úgy is vehető, mint egy ötödik K-1 győzelem.

Schilt a sport minden legendás alakjával megküzdött és legyőzte őket. Badr Hari, Ghita, Saki, Bonjasky, Le Banner, Hunt, Ray Sefo, Aerts, Hoost mind elbuktak ellene. Karrierjének mérlege 43-6-1. Tizenegy éves profi pályafutása során egyetlen egyszer fordult elő, hogy Semmi részt vett egy bajnokságon és nem nyerte meg azt.

Egy időben kipróbálta magát az MMA-ben is - rajongók láthatták a Pancrase-ben (ahol övet is nyert), a UFC-ben (2001-ben) és a Pride-ban is. Bár itt nem ért el akkora sikereket, az igazsághoz hozzá tartozik, hogy vereségei olyanok ellen jöttek, mint Fedor, Barnett, Minotauro, Kharitonov. Kickbox karrierje előtt Schilt egyébként egy nagyon sikeres karate versenyző volt.

Visszavonulása igazi veszteség lenne a sport számára. Schilt egyike a nagy öregeknek, aki a nehézsúly vitathatatlanul legeredményesebb harcosaként vonulhat vissza.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr845380206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metadata 2013.06.28. 08:37:55

Mikor először láttam küzdeni tudtam, hogy megállíthatatlan lesz. Szegény Michael McDonaldot verte, aki vagy fél méterrel alacsonyabbnak tűnt.
www.youtube.com/watch?v=8DCFBh4gEHY
Abban az évben megsérült, Hoost ugrott be helyette a 8-as döntőbe, aki be is húzta a 4. K-1 bajnoki címét. Ha akkor nem sérül le, akkor valószínűleg most 5x-ös bajnok lenne.

james80 (törölt) 2013.06.28. 20:32:12

Remélem sok boldog éve van még hátra ! Jó lenne ha maradna a sport közelében. Példaértékűnek tartom a hozzáállását ringen kívül is.
süti beállítások módosítása